03 Września 2010, 03:47
  Strony: [1]
Drukuj
Autor Wątek: Jakość dźwięku zestawu bezprzewodowego MH100  (Przeczytany 1177 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Bartek404
Nowicjusz
*

W595

« : 06 Lutego 2010, 16:23 »

Witam.

Chciałbym się dowiedzieć, czy jakość dźwięku bezprzewodowego zestawu słuchawkowego MH100 jest taka sama, jak na zwykłych kablowych słuchawkach, np. HPM-77?

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź od osób, które miały możliwość porównania jakości dźwięku tych urządzeń.
rune
Global Moderator

X10

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : 06 Lutego 2010, 20:57 »

Niestety jest słaba. HPM-77 grają o wiele lepiej.

Bartek404
Nowicjusz
*

W595

« Odpowiedz #2 : 16 Lutego 2010, 14:19 »

Jeżeli podłączę słuchawki HPM-77 (tą górną część) do odbiornika bluetooth MH100, to dźwięk również nie ulegnie poprawie?
Lukasz2525
Nowicjusz
*

SE P1i

« Odpowiedz #3 : 25 Kwietnia 2010, 16:02 »

Również przyłączam się do pytania.
lipa
Nowicjusz
*

Xperia X10, Yari

« Odpowiedz #4 : 25 Kwietnia 2010, 16:25 »

Ale coś Was dziwi? Jakoś dźwięku przesyłanego bezprzewodowo dorówna kablom MOŻE tylko w bardzo drogim sprzęcie. To jest radio. Zbiera zakłocenia, czasem zgubi parę bajtów i muzyka traci na jakości. Nic nie zastąpi kabli z miedzi beztlenowej i pozłacanych styków w sprzęcie audio. No chyba, że światłowody, albo czyste złoto. Ale wątpię, żeby kiedykolwiek było nas na to stać Wink

Także, nie ma co liczyć, że zestaw bezprzewodowy będzie grał równie dobrze, co droższe słuchawki przewodowe.
rune
Global Moderator

X10

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #5 : 25 Kwietnia 2010, 20:03 »

Jezeli podlaczysz gorna czesc HPM-77 to dzwiek ulegnie poprawie. Testowalem to dzis. Standardowo dolaczane HPM-78 do MH100 sa jakies lipne...

EDIT:

No na pewno nie zagraja lepiej niz na kablu, ale zagraja lepiej niz z koncowka HPM-78
« Ostatnia zmiana: 25 Kwietnia 2010, 20:43 wysłane przez rune » Zapisane

lipa
Nowicjusz
*

Xperia X10, Yari

« Odpowiedz #6 : 25 Kwietnia 2010, 20:07 »

No ja osobiście nie miałem ich i nie używałem. Być może tak jak mówisz, po podłączeniu góry od HPM77 zagrają lepiej, bo sama góra od MH100 może mieć gorsze przetworniki (HPM-77 ma całkiem niezłe). Natomiast i tak nie uwierzę, że zagrają lepiej niż HPM-77 w całości, czyli z kablem...
pawgaw
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #7 : 11 Maja 2010, 12:29 »

A ja się z Wami nie zgodzę.
MH100 ma świetna jakość dźwięku (mówię o dźwięku ze słuchawek), co do jakości dźwięku mikrofonu nie wypowiem się - musiałbym słyszeć osobę dzwoniąca do mnie właśnie z tego zestawu.
Fakt, znaczenie ma jakość podłączonych do zestawu słuchawek, przy testowaniu różnych zauważyć można różna jakość, która nie przekłada się niestety na model. Czasem lepszy jest dźwięk na gorszych słuchawkach, co mnie dziwi, jednak taki jest fakt.
Co do samego zestawu MH100 - cieszy fakt, że "trzymają" dość długo na baterii (u mnie ok. 15 godzin ciągłego słuchania), ładowanie jest bardzo krótkie (ok. 50 minut do 80% pojemności). Stan naładowania zestawu wyświetla mi się w informacjach o telefonie.
Denerwują mnie jednak dwie sprawy - regulacja głośności a'la touchpad (przesuwanie palcem po małej "ścieżce" kiedy ma się podpięty zestaw pod kołnierzykiem nie jest zbyt wygodne) oraz te migające diodki!!!! Wygląda to jak pogranicze kiczu (choć to podobno wyższa forma sztuki) i nie pomaga w identyfikacji stanu. Cóż - wygląd to kwestia gustu a o tym się nie dyskutuje.
Może tak dla informacji, audiofilem nie jestem, ale problemu ze słyszeniem "czystości" tonu nie mam problemu (muzycy będą wiedzieli o co mi chodzi). Słucham różnego rodzaju muzy (prócz ostrych odmian), słucham audiobooki. Nie napotkałem na ogromne zniekształcenia przy odtwarzaniu chociaż czasami przy nieudanej kompresji dźwięku "słychać kompresję". nie przeszkadza to w niczym.

Lipo! Czasem warto uwierzyć! Mam oba zestawy - jakość jest porównywalna i musiałbyś się nieźle wsłuchać, aby "dosłyszeć" różnicę.

PS. W995 + zestawy Smiley
« Ostatnia zmiana: 11 Maja 2010, 12:31 wysłane przez pawgaw » Zapisane
dagos7
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #8 : 20 Maja 2010, 15:39 »

Witam,
Mam problem z podłaczeniem zestawu słuchawkowego do Satio. Telefon nie wykrywa zestawu. Jak myślicie, z czym może być problem ?
Pozdr.
codic
VIP

Freelancer

« Odpowiedz #9 : 20 Maja 2010, 17:19 »

Musisz uruchomić "widoczność" słuchawek dla innych urządzeń. Najprawdopodobniej robi się to przez dłuższe przytrzymanie przycisku od włączania (chyba, że jest inaczej niż w innych zestawach:D)
dagos7
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #10 : 20 Maja 2010, 18:55 »

Wielkie dzięki, wszystko działa. Metoda skuteczna również dla Satio.
Pozdr.
« Ostatnia zmiana: 20 Maja 2010, 22:32 wysłane przez sunrise » Zapisane
danielw7
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #11 : 30 Maja 2010, 21:31 »

mam ten zestaw z telefonem aino i musze powiedzieć że jestem pozytywnie zaskoczony jako ze jestem maniakiem słuchania muzyki w dobrej jakości i biorąc pod uwagę ze miałem wcześniej w995 to te słuchawki mają porównywalna jakośc dźwięku.
  Strony: [1]
Drukuj
Skocz do: