A ja się z Wami nie zgodzę.
MH100 ma świetna jakość dźwięku (mówię o dźwięku ze słuchawek), co do jakości dźwięku mikrofonu nie wypowiem się - musiałbym słyszeć osobę dzwoniąca do mnie właśnie z tego zestawu.
Fakt, znaczenie ma jakość podłączonych do zestawu słuchawek, przy testowaniu różnych zauważyć można różna jakość, która nie przekłada się niestety na model. Czasem lepszy jest dźwięk na gorszych słuchawkach, co mnie dziwi, jednak taki jest fakt.
Co do samego zestawu MH100 - cieszy fakt, że "trzymają" dość długo na baterii (u mnie ok. 15 godzin ciągłego słuchania), ładowanie jest bardzo krótkie (ok. 50 minut do 80% pojemności). Stan naładowania zestawu wyświetla mi się w informacjach o telefonie.
Denerwują mnie jednak dwie sprawy - regulacja głośności a'la touchpad (przesuwanie palcem po małej "ścieżce" kiedy ma się podpięty zestaw pod kołnierzykiem nie jest zbyt wygodne) oraz te migające diodki!!!! Wygląda to jak pogranicze kiczu (choć to podobno wyższa forma sztuki) i nie pomaga w identyfikacji stanu. Cóż - wygląd to kwestia gustu a o tym się nie dyskutuje.
Może tak dla informacji, audiofilem nie jestem, ale problemu ze słyszeniem "czystości" tonu nie mam problemu (muzycy będą wiedzieli o co mi chodzi). Słucham różnego rodzaju muzy (prócz ostrych odmian), słucham audiobooki. Nie napotkałem na ogromne zniekształcenia przy odtwarzaniu chociaż czasami przy nieudanej kompresji dźwięku "słychać kompresję". nie przeszkadza to w niczym.
Lipo! Czasem warto uwierzyć! Mam oba zestawy - jakość jest porównywalna i musiałbyś się nieźle wsłuchać, aby "dosłyszeć" różnicę.
PS. W995 + zestawy