1. Co do Vivaz Pro/Vivaz i Satio - powstał taki program (
klik) ale nie jestem w stanie sprawdzić czy działa, ponieważ nie mam już Satio

. Przekieruję pytanie do sklepu i wkrótce dam odpowiedź.
2. Wczoraj po południu naładowałem do "pełna", zobaczymy ile wytrzyma

3. Jest wygodny, ale ciężki. Bransoleta jest nieco dla mnie za duża, więc przez swoją wagę "lata" mi na nadgarstku. Jeżeli pasek, lub bransoleta komuś pasowałyby idealnie to myślę, że waga nie miała by znaczenia. Ale jednym słowem - tak, jest wygodny i dobrze leży na ręce.
4. Chyba niczym - prawdę mówiąc to MBW-200 mimo skierowania dla pań (przynajmniej moja wersja) nie wygląda na takiego. Wygląda raczej na męski zegarek na bransolecie - po prostu

Przetestuję dokładnie MBW-200, w miarę możliwość sprawdzę też MBW-150 i wtedy będę mógł napisać słowo porównania. Teraz na pewno wiem jedno - zegarki znajdziemy w całkiem innych pudełkach.
edit.
"Theres SmartWatch for Windows Mobile and OpenWatch for Android which adds lots more functionality but nothing for Symbian or normal handsets unfortunately. "
Czyli:
dla Windows Mobile (modele X1, X2) pobieramy SmartWatch
dla Androida (modele X10, prawdopodobnie X10mini, X10mini pro, X8) pobieramy OpenWatch
Ale jak zaznaczył Toney - zwiększają one funkcjonalność, nie zapewnią natomiast wszystkiego. Co do Symbiana (Vivaz/Satio) musisz poszukać info o tym, do którego podałem info wyżej.