18 Maja 2012, 17:28
  Strony: [1]
Drukuj
Autor Wątek: Zegarek Bluetooth MBW-200 - pytania i odpowiedzi  (Przeczytany 2193 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
codic
Global Moderator

K800i Cyber-shot™

« : 16 Czerwca 2010, 21:19 »

Drugie akcesorium, które dzisiaj odebrałem to ów zegarek. Macie jakieś pytania? Wątpliwości? Jesteście czegoś ciekawi? Może chcecie coś zobaczyć na fotkach, wideo? Czekam na Wasze wiadomości w tym temacie.

Jako, że MBW-150 ma swoją recenzję, napiszę tylko kilka słów na temat MBW-200 w porównaniu do MBW-150.

Zegarek nie jest taki duży jak MBW-150, można by rzec że mieści się w standardach i nie powinien przykuwać zbyt dużej uwagi u innych osób. Na pierwszy rzut oka nie różni się on niczym od tych "normalnych" zegarków, a prawie wszyscy znajomi nie chcieli z początku uwierzyć, że ów zegarek ma w sobie Bluetooth i oferuje tak wiele funkcji.

Mimo nieco mniejszych rozmiarów zegarek jest ciężki i jeżeli nie będzie dopasowany do obwodu naszego nadgarstka może sprawiać nie małe problemy. Podsumowując krótki wywód na temat zegarka mogę powiedzieć to samo co o modelu MBW-150. Dość drogi (droższy od MBW-150) gadżet, który nie jest niezbędny do codziennego życia, leczy jego posiadanie i użytkowanie sprawia taką frajdę, że naprawdę ciężko się z nim rozstać.

Sprawa łączenia, parowania i codziennego użytkowania zegarka wygląda identycznie jak w modelu MBW-150, więc zapraszam do przeczytania recenzji poprzednika.

Poniżej prezentuję małą galerię zegarka.

« Ostatnia zmiana: 01 Sierpnia 2010, 11:50 wysłane przez codic » Zapisane
jaras-83
Średnio-zaawansowany

X1

« Odpowiedz #1 : 16 Czerwca 2010, 22:06 »

Mam kilka pytań:
1.Czy ów zegareczek jest, bądź będzie kompatybilny z X10, oraz np.Vivaz Pro?
2.Ile wytrzymuje bateria?
3.Czy dobrze leży na ręce?
4. Czym różni się od MBW-150, prócz wyglądem i przeznaczeniem dla pań?
codic
Global Moderator

K800i Cyber-shot™

« Odpowiedz #2 : 17 Czerwca 2010, 10:40 »

1. Co do Vivaz Pro/Vivaz i Satio - powstał taki program (klik) ale nie jestem w stanie sprawdzić czy działa, ponieważ nie mam już Satio Smiley. Przekieruję pytanie do sklepu i wkrótce dam odpowiedź.
2. Wczoraj po południu naładowałem do "pełna", zobaczymy ile wytrzyma Smiley
3. Jest wygodny, ale ciężki. Bransoleta jest nieco dla mnie za duża, więc przez swoją wagę "lata" mi na nadgarstku. Jeżeli pasek, lub bransoleta komuś pasowałyby idealnie to myślę, że waga nie miała by znaczenia. Ale jednym słowem - tak, jest wygodny i dobrze leży na ręce.
4. Chyba niczym - prawdę mówiąc to MBW-200 mimo skierowania dla pań (przynajmniej moja wersja) nie wygląda na takiego. Wygląda raczej na męski zegarek na bransolecie - po prostu Grin Przetestuję dokładnie MBW-200, w miarę możliwość sprawdzę też MBW-150 i wtedy będę mógł napisać słowo porównania. Teraz na pewno wiem jedno - zegarki znajdziemy w całkiem innych pudełkach.

edit.

Cytat: Toney_Ericsson
"Theres SmartWatch for Windows Mobile and OpenWatch for Android which adds lots more functionality but nothing for Symbian or normal handsets unfortunately. "

Czyli:

dla Windows Mobile (modele X1, X2) pobieramy SmartWatch
dla Androida (modele X10, prawdopodobnie X10mini, X10mini pro, X8) pobieramy OpenWatch

Ale jak zaznaczył Toney - zwiększają one funkcjonalność, nie zapewnią natomiast wszystkiego. Co do Symbiana (Vivaz/Satio) musisz poszukać info o tym, do którego podałem info wyżej.
« Ostatnia zmiana: 17 Czerwca 2010, 10:44 wysłane przez codic » Zapisane
mis1u1
Młodszy użytkownik
**

C902 -> W995

« Odpowiedz #3 : 17 Czerwca 2010, 12:49 »

To w teście nie zapomnij o fotkach jak wygląda na ręce, głównie z boku. Ja ciągle szukam dobrych zdjęć MBW-150 więc licze na Ciebie Smiley

C902 R3EA038 | HPM-70 | M2 2GB
w oczekiwaniu na W995
codic
Global Moderator

K800i Cyber-shot™

« Odpowiedz #4 : 18 Czerwca 2010, 10:45 »

Akurat to jest MBW-200, ale fotki oczywiście że się ukażą Smiley
  Strony: [1]
Drukuj
Skocz do: