|
sunrise
|
 |
« : 12 Sierpnia 2009, 18:09 » |
|
Sony Ericsson Jalou to klapka stworzona z myślą o kobietach, charakteryzująca się unikalnym designem. Telefon wyposażony został w aparat o matrycy 3.2 megapiksela oraz wyświetlacz o rozdzielczości 240×320 pikseli i przekątnej 2 cali, który po wciśnięciu specjalnego klawisza potrafi zmienić się w dyskretne lusterko. Jalou posiada odtwarzacz muzyki i radio FM. W telefonie znalazł się też akcelerometr. Nowy model dostępny będzie w dwóch wersjach – standardowej (w trzech kolorach) oraz specjalnej, sygnowanej marką Dolce&Gabbana, która posiadać będzie elementy pokryte 24-karatowym złotem. Obydwie wersje telefonu dostępne będą na wybranych rynkach w czwartym kwartale bieżącego roku. Oficjalna informacja prasowa i pełna specyfikacja: http://www.sonyericsson.com/cws/companyandpress/pressreleases/pressrelease/pressreleaseoverview/jaloupressrelease-20090812?lc=pl&cc=pl
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 16 Sierpnia 2009, 19:57 wysłane przez sunrise »
|
|
|
|
|
|
sunrise
|
 |
« Odpowiedz #1 : 12 Sierpnia 2009, 18:28 » |
|
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 12 Sierpnia 2009, 18:34 wysłane przez sunrise »
|
|
|
|
|
|
codic
|
 |
« Odpowiedz #2 : 12 Sierpnia 2009, 19:46 » |
|
Moim skromnym zdaniem... żenada. P.S. Tak wiem, wiem jestem mężczyzną, ale ten telefon to i tak niewypał 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sunrise
|
 |
« Odpowiedz #3 : 12 Sierpnia 2009, 20:06 » |
|
Jako ciekawostkę podam, że we Francji telefon sprzedawany będzie pod nazwą BeJoo.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jumpee
Młodszy użytkownik

Jestem HARDKOREM! Urwe Ci od inerneta kaaabel.!
|
 |
« Odpowiedz #4 : 12 Sierpnia 2009, 22:04 » |
|
Jako ciekawostkę podam, że we Francji telefon sprzedawany będzie pod nazwą BeJoo.
Ja wolałbym, żeby nazywał się po prostu zXXX Nie podoba mi się nowe nazewnictwo. Telefon również nie jest specjalny, nie wróże mu świetlanej przyszłości. Z doświadczenia wiem, że dziewczyny lubią slidery lub pełne dotyki. Klapka wyszła z mody. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lollylost100
|
 |
« Odpowiedz #5 : 12 Sierpnia 2009, 22:18 » |
|
Ale ładne słuchaweczki - muszę je mieć  . Nie wie może ktoś jaki to model?
|
|
|
|
|
|
Samsung Galaxy S II | Android: 4.0.3 | Kernel: 3.0.29
|
|
|
Jumpee
Młodszy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #6 : 12 Sierpnia 2009, 22:22 » |
|
Zapewne hpm-75 w wersji Dolce&Gabbana. Widzę, ze teraz SE robi telefony dla tak znanej i cenionej marki w świecie mody. Przypomnę, że kiedyś robiła to Motorola. Widać, ze SE zaczyna się wreszcie liczyć z ilością potencjalnych odbiorców. LG - Prada Nokia - Versace Se - nic. Chociaż jak wcześniej wspomniałem nie wróże mu sukcesu. Za mało ekstrawagancji. Nie przyciąga.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lollylost100
|
 |
« Odpowiedz #7 : 12 Sierpnia 2009, 22:24 » |
|
Jumpee - te słuchawki to jednak HPM-77 w wersji Dolce & Gabbanna  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jumpee
Młodszy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #8 : 13 Sierpnia 2009, 13:08 » |
|
Jumpee - te słuchawki to jednak HPM-77 w wersji Dolce & Gabbanna  . To po co się pytasz o model w poście wcześniej.? Owszem, mój błąd, miałem na myśli 77 a napisałem 75. Może teraz nadejdzie czas na całą serie D&G.? Fajnie by było, przynajmniej przekonałbym siostrę do se, bo narazie tylko LG i Prada 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lollylost100
|
 |
« Odpowiedz #9 : 14 Sierpnia 2009, 00:18 » |
|
Pytałem bo nie wiedziałem  . Co do całej serii to jednak wątpię. Na stronie SE zauważymy że są dwa modele Jalou - D&G oraz normalny  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dante
|
 |
« Odpowiedz #10 : 14 Sierpnia 2009, 13:51 » |
|
To że Se idzie w strony Nokii po względem dostępności ilości modeli wiadomo nie od dziś. Nie ma jak zapchać rynek, nie ważne czym ale trza... Co do wyglądu mi osobiście on nie pochodzi, bardziej dla kobiety. Sony Ericsson Jalou to klapka stworzona z myślą o kobietach Jak widać sie nie myliłem: siostrze i żonie podobał się, nawet go zdeczka wychwalały. Panowie nie ma co się oszukiwać, Se chce trafić w gusta każdego...
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 14 Sierpnia 2009, 13:55 wysłane przez dante »
|
|
|
|
|
Rafaeelloo
Młodszy użytkownik

W595 R3EA037, T650i R8BA024, K700i, W300i
|
 |
« Odpowiedz #11 : 14 Sierpnia 2009, 14:28 » |
|
Jak widać sie nie myliłem: siostrze i żonie podobał się, nawet go zdeczka wychwalały. Panowie nie ma co się oszukiwać, Se chce trafić w gusta każdego... Gdyby SE celował tylko w małą, ściśle określoną grupę dawno by był bankrutem. Żeby odbiorcami była mała grupa trzeba by modele były bardzo drogie (Ferrari bądź Lamborghini czy Apple) a jeśli się chce by produkty były tańsze i dostępne dla wszystkich trzeba zejść z ceną i celować w gusta każdego ;-)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bypietras
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #12 : 14 Sierpnia 2009, 19:41 » |
|
Z wyglądu nie zabardzo mi sie podoba ale ładny jest. Trochę nudny motyw z rombami. Myślę, że dzięki temu lustrzanemu LCD osiągnie sukces w polsce jeśli trafi do operatorów.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lollylost100
|
 |
« Odpowiedz #13 : 16 Sierpnia 2009, 22:47 » |
|
Lustrzanemu LCD?? Temu na klapce? Ten ekranik to jest dno. W słońcu nic na nim nie zobaczysz. Taki sam był zastosowany w Z610i i T707.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jumpee
Młodszy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #14 : 17 Sierpnia 2009, 08:56 » |
|
IMHO chodzi o to, że jak wyświetlacz nie jest podświetlony z powodzeniem działa jako lusterko. Dlaczego dla Ciebie to porażka nie mam pojęcia. Nie rozumiem również o co chodzi w Twoich postach w tym temacie, ale oki. Na tym filmiku zauważyłem, że zawiasy w klapce są mało dyskretne. 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 17 Sierpnia 2009, 09:00 wysłane przez Jumpee »
|
|
|
|
|
|