18 Maja 2012, 17:46
  Strony: [1] 2 3
Drukuj
Autor Wątek: Put your ears in control - czyli nowe słuchawki od SE - MH907  (Przeczytany 7915 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
codic
Global Moderator

K800i Cyber-shot™

« : 21 Września 2009, 13:20 »

Reklama do obejrzenia na YouTube

' Ucieknij od szarości - słuchaj swojej ulubionej muzyki oraz odbieraj połączenia bez używania przycisków z 'Motion Activated Headphones' (aktywnymi ruchowo słuchawkami) MH907.'

Londyn, 21 września, 2009 Sony Ericsson prezentuje najnowsze i jedyne na świecie słuchawki reagujące na ruch, które "czują" użytkownika. Bystre słuchawki MH907 rozpoczną grać muzykę zaraz po tym jak włożysz je do uszu, a przestaną, gdy wyjmiesz jedną z nich. Aby powrócić do słuchania po prostu włóż ją z powrotem. Rób to samo by odebrać i zakończyć połączenie - jest to tak łatwe jak liczenie do trzech ! Technologia Sony Ericsson’s SensMe™ Control startuje sama, bez użycia jakiegokolwiek przycisku, a Clear Audio Experience czyni słuchanie muzyki tym, czym naprawdę powinno być.

Towarzysząca prezentacji słuchawek kampania reklamowa zawiera reklamę przedstawiającą "ludzika" jadącego autobusem, który rozpoczyna słuchanie muzyki i odbiera połączenia po prostu wyjmując i wkładając słuchawki do uszu.

Jak twierdzi Jacob Sten dzięki tym słuchawkom użytkownicy nie są zmuszani do używania jakichkolwiek przycisków, czy pilotów po prostu wystarczy włożyć słuchawki do uszu. Nie będą musieli wyjmować telefonu z kieszeni, a nadal będą mieli możliwość łączności z przyjaciółmi. "W Sony Ericsson sądzimy, że słuchanie o tym czego pragną klienci, a później wprowadzanie tego na rynek jest bardzo bardzo ważne, dlatego z największą przyjemnością przedstawiamy aktywne słuchawki." Po więcej informacji zapraszam na http://www.sonyericsson.com/putyourearsincontrol/

Trochę detali:

Kolory: żółty/biały i Titan Chrome
Rozmiar: długość - 164cm
Waga: 25.32g

Oficjalny Press Release - tutaj.

1) Włóż obydwie słuchawki do uszu...
2) ... i ciesz się muzyką.
3) Wyjmij jedną ze słuchawek by zapauzować.
4) Włóż jedną słuchawkę...
5) ...by porozmawiać/odebrać połączenie.
6) Wyjmij słuchawkę i rozłącz się.

Pobieralnia:

Reklama słuchawek MH907 'Put your ears in control' [QuickTime]

Reklama słuchawek MH907 'Put your ears in control' [WindowsMediaPlayer]

Jak powstawała reklama Put you ears in control - tzw. 'behind the scenes'. [QuickTime]

Jak powstawała reklama Put you ears in control - tzw. 'behind the scenes'. [Windows Media Player]

Dzwonki MH907

Słuchawki do obejrzenia tutaj i tutaj w dwóch kolorach w przeolbrzymiej rozdielczości Smiley. A tutaj reszta grafik związanych z MH907.

Znalazłem zapis webcastu z prezentacji słuchawek:
Part 1
|
Part 2

P.S. Sory Sunrise... wyręczyłem Cię trochę Wink

« Ostatnia zmiana: 16 Czerwca 2010, 21:01 wysłane przez codic » Zapisane
BartX
Zaawansowany

Xperia

« Odpowiedz #1 : 21 Września 2009, 15:44 »

A więc 2 słuchawki - muzyka, 1- odebranie połączenia
Zapowiada się bardzo ciekawie, a dzwonki też są fajne Tongue

Xperia
camistyle
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #2 : 21 Września 2009, 16:02 »

Ciekawy bajer ;]
sunrise
twitter.com/sunrise_o
VIP

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #3 : 21 Września 2009, 16:55 »

P.S. Sory Sunrise... wyręczyłem Cię trochę Wink
Bardzo dziękuję, chociaż akcesoria to i tak nie moja działka Smiley

Pozwoliłem sobie tylko dodać oficjalne zdjęcie MH907 do Twojego postu, bo tego mi brakowało.

Link Zapraszam na mojego bloga o telefonach Sony Xperia: http://sunriseo.wordpress.com
LP400
Młodszy użytkownik
**

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #4 : 21 Września 2009, 19:20 »

Genialne. Jestem ciekaw, kiedy wyjdą, bo na pewno sobie takie sprawię. Po obejrzeniu reklamy stwierdzam, że to jest właśnie sposób w jaki chciałem słuchać muzyki z telefonu od zawsze - tylko do teraz nie zdawałem sobie z tego sprawy Grin.

Dzięki za obszerny opis i linki codic. Link do Twojego posta pojawił się też na łamach bloga fanklub.SE. Wow! Smiley.
sunrise
twitter.com/sunrise_o
VIP

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #5 : 21 Września 2009, 19:31 »

Jestem ciekaw, kiedy wyjdą, bo na pewno sobie takie sprawię.
Planowana data wydania to listopad.

Link Zapraszam na mojego bloga o telefonach Sony Xperia: http://sunriseo.wordpress.com
codic
Global Moderator

K800i Cyber-shot™

« Odpowiedz #6 : 21 Września 2009, 19:45 »

Oooo... jak fajnie. Dzięki Sunrise za dodanie obrazka do postu i wspomnienie o mojej wiadomości na blogu. Smiley

Może to trochę chaotycznie wyszło, ale na szybko w sumie pisałem. Cieszę się, że się podoba Smiley.
larm
Ekspert

Xperia S

« Odpowiedz #7 : 22 Września 2009, 00:11 »

Recenzja MH907 na mobile-review http://mobile-review.com/accessories/review/sonyericsson-gandalf.shtml

sunrise edit:
Jest już po angielsku:

http://www.mobile-review.com/accessories/review/sonyericsson-gandalf-en.shtml
« Ostatnia zmiana: 22 Września 2009, 16:45 wysłane przez sunrise » Zapisane

HARD-CORE-PUNX-XXX
Lollylost100
VIP

Galaxy S II

« Odpowiedz #8 : 22 Września 2009, 08:10 »

A mi sie MH907 nie podobaja, a czemu? Czesto slucham muzyki "na jedno ucho" bo lubie wiedziec co sie dzieje wokol mnie Smiley.

Samsung Galaxy S II | Android: 4.0.3 | Kernel: 3.0.29
lipton
Młodszy użytkownik
**

« Odpowiedz #9 : 22 Września 2009, 09:55 »

A ja rozmawiam z obydwiema sluchawkami - w centrum stolicy po prostu inaczej sie nie da.
Nie mniej pomysl ciekawy Smiley Tylko ze nie dla mnie Wink
larm
Ekspert

Xperia S

« Odpowiedz #10 : 22 Września 2009, 11:44 »

Sorry że znowuż wbijam szpile w SE,ale czy nie uważacie że sonyericsson troche przegioł z szumną zapowiedzią z przed tygonia.Miało być wydarzenie ktore zrewolucjonuje słuchanie muzyki i hasło że muzyka nigdy jeszcze niebyła taka jak po 21 września.Już w wątku "Co sie stanie 21 wrzesnia",byłem sceptycznie nastawiony do tego newsa,ale miałem nadzieje że tym razem SE mnie zaskoczy.A tu co,fajne akcesorium i nic poza tym.Gdyby MH907 wydała Nokia,Samsung czy Lg ,nie byłoby żadnej zapowiedzi,a słuchawki przeszły by bez echa.A tak co, inne serwisy nabijają się z sonyericssona ,który sam niepotrzebnie rozdmuchał ten balon.PS. Na koniec dodam tylko że "rewolucyjne słuchawki MH970"nie posiadają końcówki mini-jacka.

HARD-CORE-PUNX-XXX
LP400
Młodszy użytkownik
**

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #11 : 22 Września 2009, 15:39 »

Proponuje zajrzeć do słownika przed zamieszczeniem posta. To raz, a dwa nie zgadzam się zupełnie i nie wiem czym popierasz swoją wypowiedź - duże portale, takie jak Gizmodo i Engadget zgodnie twierdzą, że MH907 to innowacyjny produkt. Jak myślisz, dlaczego zastosowali fastport? Być może dlatego, że przeszło 90% modeli SE jest w niego wyposażonych - jest to też na pewno spowodowane chęcią dotarcia do mniej zamożnych posiadaczy telefonów SE, o czym może świadczyć tez niewygórowana cena.
larm
Ekspert

Xperia S

« Odpowiedz #12 : 22 Września 2009, 16:14 »

Proponuje zajrzeć do słownika przed zamieszczeniem posta. To raz, a dwa nie zgadzam się zupełnie i nie wiem czym popierasz swoją wypowiedź - duże portale, takie jak Gizmodo i Engadget zgodnie twierdzą, że MH907 to innowacyjny produkt. Jak myślisz, dlaczego zastosowali fastport? Być może dlatego, że przeszło 90% modeli SE jest w niego wyposażonych - jest to też na pewno spowodowane chęcią dotarcia do mniej zamożnych posiadaczy telefonów SE, o czym może świadczyć tez niewygórowana cena.
0k. Każsdy może mieć swoje zdanie.Chodzilo mi głównie o to że SE zrobiło niepotrzebnie tak wielki szum wokół MH907 .Według mnie to Lady Gaga w tym tygodniu ,zaprezentowała lepsze słuchawki i bardziej inowacyjne od produktu SE.Gdyby sonyericsson nie robił tak wielkiego halo wokół daty 21 września,to pewnie nigdy nie napisał bym tego posta.PS.A tak przy okazji LP400 to dobre rady możesz dawać waflom z trzepaka.A na koniec dla ścisłości to 99,9% modeli SE ma fast -port.

HARD-CORE-PUNX-XXX
LP400
Młodszy użytkownik
**

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #13 : 22 Września 2009, 17:07 »

0k. Każsdy może mieć swoje zdanie.

Też jestem takiego zdania.

Według mnie to Lady Gaga w tym tygodniu ,zaprezentowała lepsze słuchawki i bardziej inowacyjne od produktu SE.

Lepsze? Może. Bardziej innowacyjne? Bzdura – nie wprowadziły nic nowego poza nowy design, więc chyba źle pojmujesz pojęcie innowacyjności.

A tak przy okazji LP400 to dobre rady możesz dawać waflom z trzepaka.

Zapewne jest to jakiś sposób na obrażenie drugiej osoby – mogłeś sobie darować, bo nie mam zielonego pojęcia co ta podwórkowa odzywka ma oznaczać.

A na koniec dla ścisłości to 99,9% modeli SE ma fast -port.

To nie tylko zgadza się z tym, co napisałem („przeszło 90%”), ale również jeszcze dobitniej to potwierdza, także dziękuję.

Widzę, że moja krótka uwaga wyprowadziła Cię z równowagi i sprowokowała do dość niskich lotów wypowiedzi – no cóż, w takim razie przepraszam i nie mam zamiaru kontynuować tego wątku.
codic
Global Moderator

K800i Cyber-shot™

« Odpowiedz #14 : 22 Września 2009, 20:36 »

Nie chcę spoilerować z podcastu - ale  SE przyjmuje powoli taktykę, którą od dłuższego czasu stosuje Apple. Więcej w #2, który już niebawem (tak myśle Grin)
  Strony: [1] 2 3
Drukuj
Skocz do: