10 Września 2010, 09:41
  Strony: [1]
Drukuj
Autor Wątek: Firmowy sklep SE  (Przeczytany 538 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Dredziu
Nowicjusz
*

C905

« : 13 Kwietnia 2009, 15:50 »

Witam

Sporządziłem sobie pewną listę akcesoriów SE do telefonu, tylko teraz dopiero zwróciłem na to uwagę. A mianowicie chodzi o to iż dostępna jest niesamowicie duża gama produktów lecz nie wszystkie można znaleźć w owym sklepie.

Zastanawia mnie dlaczego tak było, jest i czy będzie lepiej?
larm
Ekspert

M7600 Beat DJ/ X10

« Odpowiedz #1 : 13 Kwietnia 2009, 16:45 »

Witam

Sporządziłem sobie pewną listę akcesoriów SE do telefonu, tylko teraz dopiero zwróciłem na to uwagę. A mianowicie chodzi o to iż dostępna jest niesamowicie duża gama produktów lecz nie wszystkie można znaleźć w owym sklepie.

Zastanawia mnie dlaczego tak było, jest i czy będzie lepiej?
Przecież taki netsport to nie caritas polska.Oferują to co w ich mniemaniu ma szanse  sprzedać się na polskim rynku.Takie są bezwzględne prawa kapitalizmu ,nikt nie ściągnie akcesoria x ,skoro jego poprzednik dajmy na to y sprzedawał się słabo i ciągle jeszcze zalega sklepowe magazyny.Dlatego niekiedy niektóre akcesoria se łatwiej kupisz w markecie elekktronicznym (mogą sobie pozwolić na straty gdyż oferują szeroki asortyment) niż w e-sklepie sonyericssona który sprzedaje tylko produkty opatrzone logiem se.

HARD-CORE-PUNX-XXX
Dredziu
Nowicjusz
*

C905

« Odpowiedz #2 : 13 Kwietnia 2009, 17:15 »

Nie to miałem na myśli, skoro w takim zwykłym sklepie to się sprzedaje, paradoksalnie jest w większości sklepów duża gama produktów na zamówienie, okres oczekiwania jest różny, ze względu na minima logistyczne (wiadomo minimalne zamówienie wynosi tyle albo tyle aby cokolwiek przyjechało) Tutaj też można pokusić się o takie rozwiązania. Tak naprawdę widzisz w kapitalistycznym świecie większość sklepów stosuje właśnie coś takiego i to rozwiązanie jakoś działa. Klient X zamawia towar, lecz nie spełnia minima logistycznego to robi się tak że zamawia się coś na stan coś co się sprzedaje natomiast jeśli mamy wystarczające stany czekamy na klienta Y i łączymy zamówienia. Mi się nie śpieszy, mogę sobie czekać, a załóżmy że jestem na tyle leniwy, bądź też brak czasu mi na to żeby chodzić i szukać tego na mieście u lokalnych dostawców. Natomiast jeśli chodzi o allegro to jeśli mam kupować każdą rzecz od kogoś innego zapłacę troszeczkę więcej za przesyłkę niż to warte Wink Po za tym są dla mnie tam niedogodne formy płatności Tongue
ewos
Administrator

Xperia, W995,

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #3 : 14 Kwietnia 2009, 10:12 »

Taki sobie Net Sport sprowadza produkty dostępne u producenta, minima logistyczne mają wpływ na to ale nie tym się kierujemy.
Jako jedyni w Polsce posiadamy 90% zatowarowanie aktualnej oferty producenta.
To co jest podane na stronie sonyericsson.pl nie jest ich ofertą handlową, a jedynie marketingową prezentacją.
Jest gama produktów, które w ogóle nie wejdą do sprzedaży, a zostały zaprezentowane przez producenta.

Łatwiej będzie nam się wypowiedzieć jeżeli podzielisz się z nami tą listą, będę mógł ci odpowiedzieć jaka jest faktyczna przyczyna braku danego towaru w naszej ofercie.
  Strony: [1]
Drukuj
Skocz do: