|
mateusz788
|
 |
« Odpowiedz #30 : 14 Sierpnia 2009, 10:17 » |
|
pewnie ma na mysli SAR Nie ma sie co martwic gdyz w Polsce jest jedno z bardziej restrykcyjnych unoemowan jesli chodzi o emisje wiec nie ma sie co obawiac- a telefon ogolnie godny polecenia wiec rezygnacja z zakupu tylko dlatego, ze ma troszke wieksze promieniowanie SAR to bez sensu
|
|
|
|
|
|
Sony Ericsson k750@w800 + Sony Ericsson k800 + Sony Ericsson Yari + Nokia 5530 Xpress Music
|
|
|
|
sunrise
|
 |
« Odpowiedz #31 : 14 Sierpnia 2009, 10:34 » |
|
Odnośnie SAR: Informacje o wpływie fal radiowych i współczynniku absorpcji swoistej (SAR) Model telefonu komórkowego W995 zaprojektowano w taki sposób, aby spełniał wszystkie obowiązujące wymogi bezpieczeństwa dotyczące wpływu fal radiowych na ludzki organizm. Wymagania te wynikają z zaleceń naukowych, w tym dopuszczalnych poziomów gwarantujących bezpieczeństwo wszystkich osób, bez względu na ich wiek i stan zdrowia. W zaleceniach dotyczących wpływu fal radiowych używa się terminu „współczynnik absorpcji swoistej” (ang. Specific Absorption Rate, SAR). Testy wartości SAR prowadzi się przy użyciu standardowych metod, kiedy telefon nadaje z najwyższą mocą we wszystkich wykorzystywanych pasmach częstotliwości. Choć w przypadku różnych telefonów poziomy wartości SAR mogą być inne, wszystkie modele są projektowane tak, aby spełniały odpowiednie zalecenia dotyczące wpływu fal radiowych na ludzki organizm. Więcej informacji na temat wartości SAR znajduje się w rozdziale Instrukcji obsługi poświęconym bezpieczeństwu. Informacja o wartości SAR dla mieszkańców krajów, które przyjęły limit SAR zalecany przez Międzynarodową Komisję ds. Ochrony przed Promieniowaniem Niejonizującym (ICNIRP), czyli 2 W/kg uśrednione na dziesięć (10) gramów masy ciała (np. krajów Unii Europejskiej, Japonii, Brazylii i Nowej Zelandii): W przypadku tego modelu telefonu największa wartość SAR zmierzona przez firmę Sony Ericsson dla użytkowania przy uchu wynosi 1,18 W/kg (10 g). http://www.sonyericsson.com/cws/download/1/629/336/1242304311/W995__SAR_ROW_R1a_Multilingual.pdf
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mateusz788
|
 |
« Odpowiedz #32 : 14 Sierpnia 2009, 12:20 » |
|
i dodam, ze w Polsce maksymalnie wskaznik moze pokazywac 2,0W/kg wiec wszystko jest wporzadku Ogolnie taka wartosc moze miec zwiazek z tym, ze pewnie antena jest w takim miejscu, ze musi mocniejszy sygnl wysylac i odbierac
|
|
|
|
|
|
Sony Ericsson k750@w800 + Sony Ericsson k800 + Sony Ericsson Yari + Nokia 5530 Xpress Music
|
|
|
k00nrad
Młodszy użytkownik

B7300
|
 |
« Odpowiedz #33 : 21 Sierpnia 2009, 23:18 » |
|
małe pytanko ;> czy W995 posiada stabilizator obrazu w aparacie?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sunrise
|
 |
« Odpowiedz #34 : 21 Sierpnia 2009, 23:24 » |
|
Tak (a ile to daje w praktyce?).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
TmZ
|
 |
« Odpowiedz #35 : 21 Sierpnia 2009, 23:30 » |
|
Tyle co nic. Jeśli chcesz uzyskać lepsze zdjęcia to po prostu go wyłącz i nie trzęś ręką. 
|
|
|
|
|
|
Sprzedam: SETool Box 3
|
|
|
k00nrad
Młodszy użytkownik

B7300
|
 |
« Odpowiedz #36 : 21 Sierpnia 2009, 23:52 » |
|
miałem C702 który nie posiadał takiej opcji.. zdjęcia wychodziły fatalne nawet przy delikatnym poruszeniu ręki, dlatego pytam się bo uważam że to ważna (przynajmniej jak dla mnie) funkcja aparatu 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mazi292
Nowicjusz

|
 |
« Odpowiedz #37 : 08 Września 2009, 00:15 » |
|
Z tego co pamiętam za czasów jak miałem C702 to tam też jest stabilizator, np przy krajobrazie, ciemny krajobraz i chyba nawet w ustawieniach jest... Ale ta funkcja nie ma chyba nic za zadanie tylko od tak dla picu aby było i może dla szpanu... BTW to bawiłem się W995 w saturnie i muszę przyznać że to fajny telefon, głośny, za sprawą głośników stero i posiada już nie mały ekran bo nawet i większy niż C905, a funkcje clear bass itp w walkmanie to poprostu cudeńko Jedynie co można zarzucić to ta dziwna podstawka z tyłu obudowy, zamyka się 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sewix5
Nowicjusz

C902 Cyber-shot
|
 |
« Odpowiedz #38 : 13 Września 2009, 16:27 » |
|
Mam takie pytanko do sunrise: Czy zdjęcia z W995 będą porównywalne/lepsze/gorsze od zdjęć z C902? Teoretycznie C902 to Cyber-shot, więc powinien wypaść lepiej albo porównywalnie (8 vs. 5 mpx), jednak jak wiadomo C902 nie jest zbyt dobry pod względem zdjęć. A chciałbym pogodzić zamiłowania muzyczne i fotograficzne. Jeśli foty z W995 byłyby chociaż takie jak z C902, a najlepiej lepsze, to miałoby sens głębsze zainteresowanie się tym modelem z mojej strony. Z góry dzięki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sunrise
|
 |
« Odpowiedz #39 : 13 Września 2009, 23:28 » |
|
Nie potrafię odpowiedzieć na to pytanie. Najlepszym rozwiązaniem byłoby porobienie fotek porównawczych tymi dwoma modelami, tych samych obiektów przy tych samych ustawieniach. Wtedy można by dać miarodajną odpowiedź. Niestety nie mam takiej możliwości. Jako posiadacz C902 wiesz jakiej jakości są zdjęcia z tego modelu. Możesz pooglądać fotki z W995 w testach i recenzjach i samemu ocenić.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BartX
|
 |
« Odpowiedz #40 : 14 Września 2009, 05:17 » |
|
Gdzieś na zagranicznym forum znalazłem to pytanie i w995 wydaje się być lepszy, w końcu on ma optykę podobną do C905, a od fotek C905 różni go brak autokontrastu, C902 nie ma tej funkcji, więc tu właśnie mógłby wygrać W995, ale pewności niemam.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 14 Września 2009, 05:23 wysłane przez BartX »
|
|
|
|
|
damarcus77
Nowicjusz

|
 |
« Odpowiedz #41 : 14 Września 2009, 21:39 » |
|
Taka mała prosba do posiadaczy tego modelu...Moglby ktos z Was sprawdzic i mi tu napisac czy w trybie samolotowym da sie korzystac z GPSa??
Zgory Dziekuje
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dino
Nowicjusz

|
 |
« Odpowiedz #42 : 15 Września 2009, 00:04 » |
|
Witam
Wlaczyc sie da.Jest jedno ale. Ja korzystam z TrekBuddy i ta aplikacja w trybie samolotowym nie chce sie polaczyc z wewnetrznym modulem.Jest to chyba blad aplikacji.W trybie zwyklym laczy sie bezproblemowo.Jesli zamierzasz wykorzystac w995 do sledzenia czy tez zapisu trasy podczas lotu-to i tak lepszy bedzie modul gps na bluth..Takie moduly sa bardziej czule i lepiej lapia fix-a. W995 w trybie samolotowym wspolpracuje z modulem gps na blut. bez problemow(TB tez sie nie buntuje).
Pozdrawiam
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 15 Września 2009, 00:07 wysłane przez dino »
|
|
|
|
|
damarcus77
Nowicjusz

|
 |
« Odpowiedz #43 : 15 Września 2009, 23:44 » |
|
Tez korzystam z trekabuddy ale w tej chwili na w910 . Pytalem dlatego ze słyszalem ze w tym trybie dluzej bateria trzyma
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dino
Nowicjusz

|
 |
« Odpowiedz #44 : 17 Września 2009, 21:47 » |
|
Koryguje moja odpowiedz-NIE DA SIE.Dlatego wyskakiwal blad w TB.Aczkolwiek w ustawieniach uslug lokalizacyjnych gdy wlaczymy gps ukazuje sie komunikat:gps wlaczony.Z kolei gdy sprawdzimy "Informacje o statusie" lub uruchomimy apl. "Tropiciel" to okazuje sie jednak ze gps nie jest wlaczony.Blad oprogramowania(mam najnowsze z konc. 035)-mysle ze to poprawia.
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|