03 Września 2010, 03:50
  Strony: 1 2 3 [4] 5
Drukuj
Autor Wątek: Recenzja Sony Ericsson W995  (Przeczytany 46278 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
damarcus77
Średnio-zaawansowany

« Odpowiedz #45 : 18 Września 2009, 13:39 »

Dobrze by bylo..gdyby jakos zrobili aby sie dalo wlaczyc GPS w tym trybie..zaoszczadza to sporo bateri a na moje wypady rowerowe czas dzialanie bateri to wazna rzecz
audilemans
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #46 : 21 Września 2009, 19:10 »

Dzięki sunrise szukałem takiej recenzjii po całym necie i w końcu ją tu znalazłem. Dzięki
PROSTO.
Zaawansowany

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #47 : 29 Września 2009, 16:37 »

zbieramy pieniążki Grin

piotreksob
Średnio-zaawansowany

Żadko odwiedzam :)

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #48 : 21 Listopada 2009, 20:20 »

Superancki fon !
Szkoda że pośpieszyłem się z C510 ... Ale marudzić nie bedę Smiley

Elanowiec
Nowicjusz
*

K550i, W880i

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #49 : 28 Grudnia 2009, 20:21 »

Karta pamięci w sklepie internetowym 8GB kosztuje 170 zł, słuchawki 110...razem prawie 3 banki...czy producenci koszt słucahwek, karty i innych dodatków wliczają w koszt telefonu.? czy płacimy za sam telefon, a dodatki są gratis.?

Posty złączone automatycznie: [time]28 Grudnia 2009, 19:24[/time]
A tak swoja droga to drozyzna w tym sklepie ******..;p

Na podwórku jesteś?? Proszę się kulturalnie wyrażać.Ostrzeżenie ustne./Jupiter

Posty złączone automatycznie: 29 Grudnia 2009, 16:23
Dobrze proszę Pana... Nie mailem złych zamiarów..xD..Psieplasiam..Wink..Ale po prostu nie ogar dlaczego jest w nim tak drogo..
« Ostatnia zmiana: 29 Grudnia 2009, 16:23 wysłane przez Elanowiec » Zapisane

Toruńska Elana&Chorzowski Ruch
Qrnelix
Młodszy użytkownik
**

« Odpowiedz #50 : 29 Grudnia 2009, 21:47 »

http://forum.fanklub.se/dzial-poswiecony-e-sklepowi/ceny/

^ i wszystko jasne

Nieregulaminowa sygnaturka skasowana/Jupiter
jajo71
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #51 : 25 Kwietnia 2010, 11:37 »

Witam, piękna recenzja i rzeczowa. Mam jednak jedną uwagę dotyczącą sporego problemu związanego z tym modelem. Wiele osób mówi o  luzie slidera - niestety nikt w recenzjach o tym nie wspomina. Sam jestem od kilku dni posiadaczem tego telefonu i niestety mój też nie jest pozbawiony tej wady. Denerwujące są stuki spowodowane wspomnianym luzem slidera, szczególnie gdy telefonik jest rozsunięty. I uczucia tego nie łagodzi ładny wygląd i możliwości urządzenia.
Mam więc pytanie, czy ktoś znalazł skuteczne rozwiązanie tego nader denerwujacego feleru? Jak czytam, serwis nie zawsze sobie radzi z tym problemem. Czytałem również, że tylko czarna wersja ma tą wadę: czy to prawda?
Swoją drogą jak na topowy model  za tą cenę to jakość wykonania mogłaby być lepsza, a firma SE powinna coś zrobic z tą wadą - telefonik jest od ponad roku na rynku i dopuszczalne byłoby to w prototypie lub początkowych seriach produkcyjnych.
Pozdrawiam i dzięki za odpowiedź.
pawgaw
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #52 : 11 Maja 2010, 12:14 »

Moge potwierdzić, że czarna wersja również ma tą wadę. Stuka i klika:) Na szczęście powoli sie do tego przyzwyczaiłem.
Z wad mogę dodać jeszcze samoczynne odłączanie sie akcesoriów podłączanych do fastportu. Słychać charakterystyczny dźwięk odłączenia, następnie albo samodzielnie się podłącza na nowo lub też owo akcesorium wymaga odłączenia i podłączenia. i nie ma znaczenia, czy używa się oryginałów czy tez podróbek (choć z tymi ostatnimi jest znacznie częściej problem). Używam kilku wersji różnych słuchawek (o tych mowa), począwszy od najprostszych po najbardziej zaawansowane (HPM-77, HPM-82, HPM-90). We wszystkich problem występuje w nieokreslonych bliżej okolicznościach. Czasem rozłącza się na początku użytkowania, czasem po pół godziny, a kiedy indziej po 3-4 godzinach). Trochę to wkurza, lecz cóż... Trzeba z tym żyć.
Natomiast nie mam problemu ze słuchawkami bluetooth. Mam dwie wersje - HBH-970 i MH100 (od Aino). Tu problemu nie ma:) O ile HBH-970 nie obsługuje funkcji przewijania i wystarcza mi na 4-6 godzin słuchania i ma świetną jakość dźwięku słuchawek i bardzo dobrą jakość dźwięku słyszalnego z mikrofonu (+wyświetlacz z informacjami o tytułach i osobie do nas dzwoniącej), o tyle MH100 "wystarcza" na znacznie dłużej (ok. 15 godz. słuchania), natomiast jakość dźwieku w słuchawkach jest więcej niż bardzo dobra przy gorszej jakości dźwieku z mikrofonu (mikrofon nie filtruje dźwięków otoczenia).
Przymierzam się do MW600 - ale to już następna historia. Smiley

Jeśli ktoś ma pytania do ww zestawów - służę pomocą:)
zgred
Nowicjusz
*

w995, w200

« Odpowiedz #53 : 05 Czerwca 2010, 12:33 »

Mam w995 od około miesiąca i jestem zadowolony. Ale..

tak jak można poczytać w różnych miejscach telefon faktycznie ma luzy od nowości na sliderze a tylna klapka trochę trzeszczy - ale tylko na początku to przeszkadza, później się tego nie zauważa.
Problematyczna jest też klawiatura - która chodzi dobrze, ale - przy rozłożonym telefonie trzymając go jedną ręką ciężko jest wcisnąć przyciski na dole jednocześnie trzymając pewnie telefon np: w autobusie.
Przyciski boczne - zwłaszcza od walkmana są kiepsko przemyślane i często się zdarza wcisnąć przycisk walkman przypadkiem, zaś pozostałe przyciski boczne mogłyby być lepiej wyczuwalne.
Największym mankamentem jest to że zdarza mu się zawiesić, rzadko bo rzadko ale jednak. Najczęściej mi się zdarzało w momencie gdy się bawiłem jakimiś grami lub wygaszaczami we flashu.

Poza tym telefon w zasadzie nie posiada żadnych wad. Śmiga jak mała lokomotywka, można mu odpalić walkmana, gps, nawigację, odpalić wi-fi żeby coś się ściągało w tle, między czasie grać w gry i odpisywać na sms-y i nawet nie jęknie. Tyle że przy takim używaniu bateria starcza na 1-2dni. Przy normalnym używaniu czyli dzwonienie/sms, muzyka w drodze do i z pracy, sprawdzenie czegoś na necie to spokojnie 3dni potrzyma.
GPS działa świetnie, co prawda specjalnie nie bawiłem się nawigacją i innymi płatnymi aplikacjami ale polecam treckbuddy - wgrałem 0,5gb plan Warszawy i 0,7gb plan Polski i spisuję się świetnie. Trochę trwa zanim znajdzie satelity (zwłaszcza jak jest pochmurno i jest się obok wysokich budynków - ale to normalne w każdym GPS) ale jak już złapie zasięg można spokojnie wsadzić do kieszeni i nie gubi go w samochodzie czy autobusie.
Polecam wgranie opery bo standardowa przeglądarka jest dość marna. Na Operze net śmiga świetnie i bez problemowo.
Muzyka jest głośna i dobrze brzmi, telefon ma głośne głośniczki zewnętrzne - w domu wszyscy narzekają że strasznie ryczy jak ktoś dzwoni :-)
Ma opcje ustawienia dowolnego dźwięku do każdego kontaktu zarówno do rozmowy jak i wiadomości sms! Wypas. :-)
Aparat 8mb robi ładne zdjęcia, ale wiadomo to tylko komórka także jak coś jest w ruchu, albo jest ciemno to nie ma co liczyć na jakieś porywające efekty. Latarka jest mocna i może ocalić tyłek w naprawdę ciemną noc - testowałem i w kompletnym mroku naprawdę daję komfort psychiczny.
Posiada czujnik ruchu, który pozwala na naprawdę fajną zabawę w różne gry wykrywające ruch telefonu np: rzucanie lotkami - śmiesznie to trochę wygląda ale działa.
Ma złączę audio pozwalające na słuchanie muzyki przez normalne słuchawki lub podłączenie telefonu do sprzętu audio co przy dużym i ładnym ekranie na którym można uruchomić filmy czy YouTuba daję fajne możliwości.

Nie testowałem wszystkich możliwości telefonu bo jest ich... jak np: kontrolowanie komputera przez Bluetooth czy PictBridge. Ale ze spokojnym sumieniem stwierdzam że jest wart swojej ceny - choć nie małej Smiley

A i jeszcze na początku zdarzało mi się że gubił zasięg. Wyłączyłem mu komunikację 3G (bo i tak na co dzień się z niej raczej nie korzysta) i problemy z gubieniem zasięgu się skończyły. Choć chyba zasięg nie jest jego mocną stroną.

Pozdrawiam

SE wXXX - take the music with you everywhere
sunrise
Global Moderator

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #54 : 06 Czerwca 2010, 18:54 »

W995 używam od połowy sierpnia i mogę co nieco o nim powiedzieć, odnosząc się też do powyższych wypowiedzi.

1. Luzy slidera i stuki - nie pisałem o tym w recenzji, bo model testowy żadnych luzów nie miał (chociaż używałem go tylko tydzień). Tak samo mój prywatny W995 - trafiłem na egzemplarz, który od nowości luzów nie posiadał, a teraz, gdy telefon ma już prawie 9 miesięcy, nadal brak luzów, nie słyszę też żadnych stuków. Nie wiem jaki jest procent W995 z luzami do tych bez luzów, ale na pewno nie wszystkie modele posiadają tę wadę.
2. Trzeszczenie klapki - nie zauważyłem.
3. Fastport - u mnie chodzi bez problemu, ale to dlatego, że używam go tylko do ładowania telefonu. Od słuchawek mam audio jacka.
4. Przycisk Walkman - przypadkowe wciśnięcia to normalka. Przyciski głośności - tragedia, ale nic na to nie poradzimy, a do jako-takiej wprawy można dojść.
5. Zawieszki - może kiedyś mi się zawiesił, ale szczerze mówiąc nie pamiętam.

Co poza tym:
W995 jako odtwarzacz muzyki sprawdza się świetnie. Zarówno na głośnikach, jak i na słuchawkach. Nie ma się co rozpisywać, po prostu najlepszy telefon z serii Walkman. Aparat - zdjęcia przeważnie wychodzą przeciętne, ale po niewielkim retuszu mogą nieźle wyglądać na ekranie komputera. Nawigacja - praktycznie nie używam, ale ostatnio konieczne było sprawdzenie dojazdu pod określony adres. Zamiast aplikacji do nawigacji użyłem Google Maps, który bez problemów wytyczył trasę, dodatkowo w czasie rzeczywistym z dużą dokładnością wskazywał aktualną pozycję na mapie (o dziwo droga wytyczona przez Google Maps okazała się krótsza niż ta, którą wskazała nawigacja samochodowa). Internet - przy pomocy Opery Mini można zrobić niemal wszystko, w tym bez problemu korzystać np. z forum.
Do wad telefonu, do których w moim przypadku zaliczam chyba tylko niefortunne przyciski głośności, dodałbym odpadanie znaczków czy zmazywanie napisów - jest to dość poważny problem. Kilka miesięcy temu zeszła mi kropka od znaczka Walkman z przodu pod ekranem - na szczęście udało mi się ten moment zauważyć, bo miało to miejsce w momencie rozsuwania telefonu, gdzie "starłem" naklejkę kciukiem. Kropkę przykleiłem na miejsce na tym samym kleju, który się tam znajdował i o dziwo trzyma się do dziś. Za to wczoraj uciec chciała mi druga kropka, tym razem od znaczka Walkman na tylnym panelu. Też to zauważyłem, ale już jej nie przyklejałem, tylko schowałem, a przykleję w chwili sprzedaży telefonu Tongue Niektórym schodzą napisy 8.1mpx z tyłu i logo SE z przodu, ale na szczęście u mnie tego nie ma (odpukać).

Polecam W995. Można narzekać na slider, ale jeśli traficie na model bez tej wady, to naprawdę nie ma się do czego w tym telefonie przyczepić.

W995
kosanka
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #55 : 16 Czerwca 2010, 19:06 »

Witam Smiley, mam problem. Gdzie w SE w995 mogę przyczepić "smycz" ? I czy w ogóle mogę ? Ktoś pomoże  Huh? ?
TmZ
Global Moderator

« Odpowiedz #56 : 16 Czerwca 2010, 19:23 »

Witaj,

Jedynym miejscem na zaczepienie smyczy jest tzw kickstand, czyli ta metalowa podpórka z tyłu telefonu. Rozwiązanie nie należy do najwygodniejszych, ale tylko takie jest możliwe w W995.
Prillmex
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #57 : 30 Czerwca 2010, 18:34 »

Chciałem go kupić, ale fundusze były ograniczone Grin Kupiłem więc dziś na allegro nowego w595 czekam teraz na listonosza może do piątku przyjdzie Grin

SE w595 Ruby Black
Kondux
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #58 : 03 Lipca 2010, 13:05 »

Ja wczoraj sobie sprawiłem w995 i jak na razie wrażenia bardzo pozytywne Wink Mi nic nie trzeszczy, ani nie zanotowałem żadnych luzów. Jedyny minus to wspomniane klawisze od głośności Tongue Takie trochę nie zbyt fajne jak dla mnie Wink
Pozdrawiam
RafanoCK
Nowicjusz
*

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #59 : 18 Lipca 2010, 17:20 »

Ja też se zamówiłem w995 i czekam max czwartek i fon będzie najbardziej się obawiam o slider ;/
  Strony: 1 2 3 [4] 5
Drukuj
Skocz do: