12 Marca 2010, 20:31
  Strony: [1]
Drukuj
Autor Wątek: 8/16 gb a Yari  (Przeczytany 417 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
ADOE
Zaawansowany

W800i, K850i, C510, YARI

« : 07 Lutego 2010, 19:58 »

witam chcę kupić kartę microSD do Yari i chciałbym się dowiedzieć jaka będzie najlepsza,może Kingston.? może coś innego, wiem że jest coś micro SDHC i nie wiem co wybrać nie znam się.

A co do pamięci chcę zmienić kartę bo no 1 gb to troszkę mało, i nie wiem czy 8 lub 16 GB czy będzie się mulić na 16 gb, czy może lepiej bezpieczniej 8 gb, prosiłbym o wypowiedzi osób które znają się coś na ten temat mają takie karty lub widzą jakie będą skutki 16 gb karty do Yari

Lollylost100
Ekspert

W902 proto

bartek_wodyk@yahoo.co.uk
« Odpowiedz #1 : 07 Lutego 2010, 22:58 »

8gb na pewno dziala i nie muli telefonu. Z 16gb także nie powinno być problemu, oczywiście jeśli kupisz oryginał, a nie podróbkę z allegro.

BartX
Średnio-zaawansowany

Yari

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : 07 Lutego 2010, 23:02 »

Szybkość karty zależy od jej klasy prędkości, ja mam 4gb class4 i jestem zadowolony, karta kingstona,

Możesz kupić i karty sdhc, ale zwróć uwagę żeby klasa szybkości była najlepiej 4 lub 6

Lollylost100
Ekspert

W902 proto

bartek_wodyk@yahoo.co.uk
« Odpowiedz #3 : 07 Lutego 2010, 23:33 »

Niestety teraz gadasz bzdury. Różnicy prędkości karty w telefonie nie zauważysz. Przy kopiowaniu danych z komputera tak, ale przy użytkowaniu w telefonie nie.

ADOE
Zaawansowany

W800i, K850i, C510, YARI

« Odpowiedz #4 : 08 Lutego 2010, 00:10 »

Aha bo ja myślałem o tej karcie pamięci 16 gb w sklepie SE ale się boję bo np na c510 mam 4gb Sony oryginał i telefon mi się muli przy wchodzeniu do multimediów i menadżera plików, A co do przesyłu prędkości danych to mniej mnie to obchodzi najważniejsze aby nie muliło telefonu oraz aby szybko działało że jak wciskam menadżer plików -> zdjęcia to wchodzi a nie czekam 7 sekund, a i co sądzicie o tej karcie 16 gb ze sklepu SE, na stronie SE kiedyś było jaki fon jaką kartę max czyta pamięć, a teraz nie mogę tego znaleźć.

Ewentualnie musiałbym szukać jeszcze 8 gb, ale na allegro pewnie nie ciężko o podróbki

BartX
Średnio-zaawansowany

Yari

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : 08 Lutego 2010, 09:32 »

Niestety teraz gadasz bzdury. Różnicy prędkości karty w telefonie nie zauważysz. Przy kopiowaniu danych z komputera tak, ale przy użytkowaniu w telefonie nie.

Pewnie masz rację, ale karta dodawana do zestawu z telefonem działa wolniej i podobno są z nią problemy przy nagrywaniu dłuższych filmów za pomocą Yari.

ADOE
Zaawansowany

W800i, K850i, C510, YARI

« Odpowiedz #6 : 08 Lutego 2010, 15:10 »

A czy duża różnica w szybkości jest między microSDHC a zwykłą microSD? bo jak to nie ma różnicy to po co rpzepłacać na jakieś HC

Lollylost100
Ekspert

W902 proto

bartek_wodyk@yahoo.co.uk
« Odpowiedz #7 : 08 Lutego 2010, 15:29 »

SD - Decure Digital, SDHC - Secure Digital High Capacity, High Capacity - wysoko pojemnościowa

ADOE
Zaawansowany

W800i, K850i, C510, YARI

« Odpowiedz #8 : 08 Lutego 2010, 20:41 »

Czyli jak wysoko pojemnościowa to raczej nie ma wpływu na prędkość? a i jaka firma jest lepsza SanDisk czy Kingston? a i ma ktoś link do strony gdzie są telefony SE i pokazane jest jakie max gb karty pamięci działają

Strony: [1]
Drukuj
Skocz do: